Ghid de cumparaturi de cadouri pentru Craciun si nu numai - Board Games

Postat de Daniel 13/12/2018 0 Comentarii

 

Ghid de cumparaturi de cadouri pentru Craciun si nu numai - Board Games

 

 

Craciunul se apropie cu pasi repezi si tu inca nu ai rezolvat cu cadourile? Nu prea stii ce joc i s-ar potrivi persoanei careia vrei sa ii oferi cadoul? Pionul.ro incearca sa iti vina in ajutor cu un ghid de cumparaturi de jocuri de societate care sa iti faciliteze luarea unei decizii finale cu privire la jocul potrivit, in functie de mai multi factori: varsta, personalitate, buget etc.

 

 

Pentru copiii mai mici, cu varste intre 3 si 5 ani, seria Brainbox, cu titlurile Bobita si Buburuza, ABC, Primele Mele Imagini si Matematica, reprezinta o optiune foarte buna, fiind si niste instrumente de invatare ce dezvolta atentia si stimuleaza capacitatea de memorare. Atentie totusi sa alegeti un titlu potrivit varstei copilului caruia doriti sa ii oferiti cadoul.

 

 

Pentru copiii care se incadreaza in intervalul 6-8 ani, va recomandam sa luati in considerare Story Cubes, Abalone, Chromino sau Let Them Eat Shrimp.

 

 

Pentru copiii care nu au rabdare, cele mai mari sanse de a le starni interesul le aveti oferindu-le un joc de viteza de reactie, dar care sa le si puna mintea la contributie in acelasi timp, prin stimularea atentiei. Cele mai populare astfel de jocuri sunt Dobble, Cortex Challenge, Cortex Challenge 2 si Jungle Speed.

 

 

Pentru familiile cu copii (de minim 8 ani) care joaca jocuri de societate impreuna, va recomandam niste jocuri care sa fie suficient de accesibile unui copil de 8 ani, dar care sa fie interesante si pentru adulti: Insula Skye, Carcassonne Big Box, Ticket to Ride: Europa sau Montana.

 

 

 

 

Pentru sahisti, jocurile abstracte au o rata foarte mare de succes. In acest sens, va recomandam Abalone, Patchwork, Glux sau Yinsh.

 

     

 

 

 

Pentru persoanele comunicative, cu grupuri mari de prieteni va recomandam Time's Up! Family sau batranul Activity, unul dintre cele mai cunoscute jocuri de societate din Romania.

         

 

 

 

Pentru persoanele creative, seria Dixit (Dixit si Dixit Odyssey) ar fi principala optiune recomandata. Tot pentru cei creativi va mai oferim urmatoarele variante: Duplik, Pikto si Imagine, ca variante alternative si putin mai ieftine.

     

     

 

 

 

Pentru persoanele carora le place negocierea si bluff-ul, va recomandam Seriful din Nottingham si Resistance Avalon, doua jocuri care garantat vor isca discutii si situatii memorabile.

          

 

 

 

Pentru cei carora le place sa mearga la locatii de tip Escape Room, va recomandam seria Carti Escape, cu titlurile Contracronometru, Soarta Londrei si Jaf in Venetia, niste joculete micute si ieftine de carti care recreaza fidel experienta de la un Escape Room.

 

 

Pentru cei carora le plac cartile de tip mystery, seria Sherlock Holmes Consulting Detective, cu titlurile The Thames Murders & Other Cases,  Jack the Ripper & West End Adventures si Carlton House & Queen's Park sau jocul Watson & Holmes, daca doriti ceva mai cu interactivitate cu alti competitori, reprezinta niste alegeri excelente. O alta varianta demna de luat in calcul si foarte ieftina o reprezinta Povesti Intunecate.

     

 

 

 

Pentru "geeks", seria Dungeons and Dragons, cu titluriile Castle Ravenloft sau Wrath of Ashardalon reprezinta optiuni cu sanse mari de succes.

 

 

Pentru cei cu spirit de echipa carora le-ar surade un joc cooperativ, va recomandam Police Precinct, Mysterium sau Insula Interzisa.

       

 

Pentru cei curiosi, ce si-ar dori un joc dinamic care sa ii surprinda mereu cu ceva nou, recomandam un joc de tip "legacy", cum ar fi Charterstone, Risk Legacy sau Pandemic Legacy Season 1.

           

 

 

 

Pentru persoanele mai calculate, cu o gandire mai strategica si carora le plac provocarile intelectuale, va recomandam cateva jocuri de strategie: Clans of Caledonia, Tzolk’in: Calendarul Mayas, Ulm sau Guilds of London.

     

 

 

Pentru persoanele despre care stii ca au deja in colectie cele mai populare jocuri precum Catan, Dixit, Ticket to Ride sau Activity, va recomandam niste jocuri de acelasi calibru, dar mai noi si inca nu foarte cunoscute pe piata din Romania: Between Two Castles of Mad King Ludwig, Mysterium, Sagrada, Dice Forge sau Insula Skye.

       

 

 

Speram ca acest scurt ghid sa va fie de folos in alegerea jocului potrivit si va uram spor la cumparaturi!

Lasă un comentariu