Retrospectiva 2016 Pionul.ro

11/01/2017 0 Comentarii

Inspirati de cei de la Google, Facebook si Youtube, echipa Pionul.ro s-a gandit sa faca o retrospectiva a jocurilor care ne-au atras atentia in 2016.

In functie de preferinte, sigur veti gasi ceva pe gustul vostru.


Nume de Cod: Imagini Joc accesibil pentru intreaga familie:

Castigatorul celui mai prestigios premiu mondial, 2016 Spiel des Jahres (Jocul Anului), Codenames (Nume de Cod) s-a vandut in peste 1 milion de exemplare in intreaga lume, o cifra record pentru industria de boardgames. Pentru a deveni mai accesibil publicului larg, jocul beneficiaza acum si de o varianta in care cuvintele au fost inlocuite cu imagini, pe care o gasim si cu regulament in limba romana.


Quadropolis  Joc simplu,cu cateva elemente de strategie:

Cu reguli simple, va ofera provocarea de  a realiza strategii cu care sa va impresionati adversarii. Tematica jocului consta in construirea unui oras (atractiva pentru fanii jocurilor video SimCity sau Cities XL), grafica este intuitiva iar complexitatea se situeaza la nivelul familiarului Colonistii din Catan.


Automobiles – Joc tematic de strategie


Amatorii de Formula 1 au un joc in care isi pot testa abilitatile de manager. Avand in centru mecanica de deck-building, asemenea cunoscutului Dominion, creatorii Automobilesau inlocuit cartile cu cuburi de diverse culori, imbunatatind astfel experienta de joc. In plus, contine si o harta a circuitului de curse, accentuand tematica jocului, iar rejucabilitatea este mare datorita multitudinii de actiuni posibile.


Mansions of Madness 2nd Edition Joc tematic de tip „Escape Room”


Mult imbunatatita fata de prima varianta, se remarca printr-un excelent mix intre jocurile traditionale si tehnologia moderna, beneficiind de o aplicatie mobila care are rolul de a organiza si potenta cadrul povestii. Jocul are mai multe scenarii, dar folosirea aplicatiei face ca acelasi scenariu sa creeze o experienta diferita prin detaliile narative, coloana sonora si efectele neasteptate.


ScytheJoc Deluxe pentru pretentiosi


Lansat pe platforma Kickstarter, jocul a strans peste 1.800.000$, fata de cei 33.000$ ceruti de creatorii de la Stonemaier. Scythe nu i-a dezamagit pe fani si a ajuns repede pe locul 6 in topul site-ului de specialitate boardgamegeek.com. Componentele deosebite calitativ, miniaturile de exceptie, grafica senzationala si conceptul simplu, dar elegant, creeaza o experienta de joc remarcabila. Intr-o istorie alternativa a Europei de Est a anilor 1920, unde imperiile din zona, inarmate cu masinarii de razboi inovative („Mech”), isi disputa teritoriile si accesul la tehnologii. Jocul imbina elemente strategice de eficientizare a sistemului economic cu controlul teritorial si incertitudinea confruntarii.


Terraforming MarsJoc pentru Avansati


In Terraforming Mars fiecare jucator este reprezentantul unei corporatii care participa impreuna cu celelalte la procesul de colonizare a planetei Marte. Desi aceste corporatii contribuie impreuna la asigurarea climatului necesar vietii, fiecare dintre ele doreste sa profite cat mai mult de pe urma acestui proiect de anvergura. Jocul este o combinatie intre gestionarea eficienta a resurselor si crearea unor combinatii cat mai bune de carti.Jocul s-a epuizat in numai 2 luni de la intrarea pe piata, astfel incat gasirea unei copii reprezinta astazi o misiune foarte dificila. O noua editie este asteptata in luna februarie si se va regasi cu siguranta in oferta pionul.ro.

 

Great Western Trail Joc de categorie grea


Great Western Trail este ultima creatie a unuia dintre cei mai apreciati designeri ai ultimilor 3 ani, Alexander Pfister, autor a mai multor jocuri de succes printre care si Port Royal, Isle of Skye si Mombasa. Great Western Trail te duce in Vestul Salbatic, dar nu pentru a fi un bandit pistolar sau serif de oras, ci pentru a creste vaci si a face comert cu ele. Desi tema nu este deosebit de atractiva, jocul trebuie incercat pentru mecanicile inovative pe care le propune. Actiunile jucatorilor sunt ciclice, iar la fiecare ciclu vizitezi mai multe locatii in incercarea de a strange o cireada de vaci cat mai diversificata si scumpa pe care sa o poti valorifica cat mai avantajos cand ajungi la calea ferata.

 

De asemenea, Pionul.ro va recomanda trei jocuri inedite, care nu s-au aflat in lumina reflectoarelor:

 

Lotus O incantare vizuala

Un joc de carti cu si despre cresterea florilor, in care fiecare gradina de lotus este o opera de arta. Fiecare floare confera intelepciune, frumusete si, bineinteles, puncte de victorie. Dar fiecare va trebui aparata cu darzenie de catre jucatorii care contribuie la ingrijirea si cresterea lor.

 

AdrenalineFirst Person Shooter board game

Adrenaline este un proiect ambitios care incearca sa aduca experienta jocurilor video first person shooter pe mesele jucatorilor de board games. Tot ce trebuie sa faci in acest joc este sa aduni munitie, sa faci rost de o arma si sa incepi sa tragi in tot ce-ti apare in cale.


51st State - Master Set Joc de Strategie care dureaza putin

51st State - Master Set este o reimplementare a jocului de carti 51st State aparut prima data in anul 2010. Datorita sistemului de joc foarte interesant, a beneficiat de-a lungul vremii de o multime de expansiuni si reimplementari, cea mai populara dintre ele fiind Imperial Settlers. Experienta de joc deosebita, multiplele strategii castigatoare si gradul mare de rejucabilitate ne-a inspirat sa va recomandam acest joc.

Lasă un comentariu